الجمبري الصيني باللوز بالصور
المقادير :
- 1 / 2 ك جمبري منظف ومفتوح
- كوب دقيق
- 2 ملعقة كورن فلور ( نشا )
- 2 ثمرة خيار
- نصف كوب لوز محمص أو بندق
- 2 ملعقة زنجبيل فريش
- 2 ملعقة خل
- 2 بيضة
- بصل
- ثوم
- زيت
- 2 فلفل الوان
- 2 مشروم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الطريقة :
- في بولة نضع البيض وعليه الدقيق ومعلقة نشا ونخلط بالمضرب السلك ونضيف شوية ماء حتى تكون العجينة متجانسة وخفيفة شوية ونضيف ملح
- نتبل الجمبري بملح وفلفل وننزله في العجينة ونقلبه فيها ونتركه شوية ثم ننزله في زيت ساخن وغزير
- في طاسة نضع مادة دهنية ونضيف شوية بصل وثوم وجنزبيل ونقلبه معا حتى يدبل ونطفيه بشوية خل ثم نضيف المشروم شرائح والفلفل الالوان ونشوحهم شويه ثم نضيف عليهم شوية ماء ونتركها حتى تغلي ثم نضيف شوية نشا مذابة في ماء ونقلبهم كربط ثم نضيف اللوز أوالبندق ونقلبهم ثم ننزل بالخيار ونرفعهم من على النار .
- في طبق التقديم ننزل الجمبري ثم نضيف عليه الصوص والخضار ويقدم
- في بولة نضع البيض وعليه الدقيق ومعلقة نشا ونخلط بالمضرب السلك ونضيف شوية ماء حتى تكون العجينة متجانسة وخفيفة شوية ونضيف ملح
- نتبل الجمبري بملح وفلفل وننزله في العجينة ونقلبه فيها ونتركه شوية ثم ننزله في زيت ساخن وغزير
- في طاسة نضع مادة دهنية ونضيف شوية بصل وثوم وجنزبيل ونقلبه معا حتى يدبل ونطفيه بشوية خل ثم نضيف المشروم شرائح والفلفل الالوان ونشوحهم شويه ثم نضيف عليهم شوية ماء ونتركها حتى تغلي ثم نضيف شوية نشا مذابة في ماء ونقلبهم كربط ثم نضيف اللوز أوالبندق ونقلبهم ثم ننزل بالخيار ونرفعهم من على النار .
- في طبق التقديم ننزل الجمبري ثم نضيف عليه الصوص والخضار ويقدم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]